Créer une activité
Jouer Compléter
Vücut organlar ? n ? n kendilerinden beklenen fonksiyonu yerine getirebilecek düzeye gelmesi için , ____________________ ? renme ya ? ant ? lar ? ndan ____________________ ? ? ms ? z olarak , ____________________ ? t ? m ? n etkisiyle geçirdi ? i biyolojik bir de ? i ? medir .

Örne ? in , küçük bir çocu ? un eli , top tutmay ? ö ? renecek kadar olgunla ? m ? ? oldu ? u halde ; kalem tutmak için olgunla ? mam ? ? olabilir . Bu ve benzeri deneylerden anla ? ? ld ? ? ? üzere , olgunla ? ma , daha çok nispi ve ? fizyolojik ? bir nitelik ta ? ? r .

Büyümeyle ve özellikle ____________________ ? r ____________________ ? lukla kar ? ? t ? r ? lmamal ? d ? r . ____________________ , bedensel geli ? im ile ilgilidir . Fiziksel olarak art ? ? ? içerir . ____________________ ? ma ise , büyüme kavram ? ile birlikte muktedir olma kavram ? n ? da ihtiva eder . Örnekle aç ? klamak gerekirse ; bir çocu ? un bacaklar ? n ? n uzamas ? ____________________ , bacaklar ? n ? n bu büyümeyle birlikte yürümeye yaramas ? ise ____________________ ? mad ? r .