Créer une activité
Jouer Compléter
1 ) De belangrijkste taken van een besturingssysteem zijn :
- Opstarten en gebruiksklaar maken van je computer : Het besturingssysteem is het eerste programma dat in het interne geheugen van de pc geladen wordt . Hier rekenen we de opstartprocedure ( BIOS ) niet in mee .
- Besturen van processor , intern geheugen en randapparatuur : Het besturingssyteem zorgt voor een goede werking van de hardware . Het maakt ook ____________________ vlotte wisselwerking tussen de hardware - onderdelen en de toepassingssoftware mogelijk .
- Schijf - en bestandsbeheer : Via het besturingssysteem kun je geheugen van je harde ____________________ en andere opslagmedia beheren . Je kunt bestanden opslaan en verwijderen , mappen maken enzovoort .
- Toepassingssoftware installeren en uitvoeren : Om je computer nuttig te kunnen gebruiken , heb je toepassingssoftware nodig . Het besturingssysteem zal toepassingen opstarten , de gegevens in het interne geheugen laden enzovoort . . . .

2 ) Het besturingssysteem vertaalt wat is ingegeven door de gebruiker naar programmataal of commando's . Die commando's worden dan door de hardware uitgevoerd .