Créer une activité
Jouer Relier Colonnes

Reynaert maakt dit dier wijs dat er ergens een gespleten boom staat vol met honing. Terwijl het dier met zijn hoofd in de boom zit, slaat Reynaert de wiggen los, waardoor het dier vast komt te zitten. Het dier wordt vervolgens verminkt door de dorpelingen.

Wanneer Reynaert ter dood veroordeeld wordt, maakt hij dit dier wijs dat hij een schat heeft verborgen in het bos. Als dit dier hem helpt om te ontsnappen, zal Reynaert hem naar de schat leiden. Reynaert heeft echter gelogen. Het was maar een afleidingsmanoevre en er is helemaal geen schat. Hierdoor kan Reynaert ontsnappen op het einde van het verhaal.

Dit dier is de neef van Reynaert. Hij wordt door de koning op pad gestuurd om Reynaert naar het hof te brengen (voor het proces). Onderweg maakt Reynaert het dier wijs dat hij enorm veel spijt heeft van al zijn daden. Dankzij die leugen, gaat dit dier Reynaert verdedigen bij de koning.

Reynaert vertelt dit dier dat hij hem en zijn familie niets zal aandoen en dat ze rustig buiten kunnen komen zonder bang te zijn om opgegeten te worden. Reynaert heeft echter gelogen en doodt een familielid van dit dier.

Reynaert vertelt dit dier dat de schuur van de pastoor van het dorp vol lekkere muizen zit. Wat Reynaert er niet bij zegt, is dat de pastoor enorm agressief is tegenover dieren. Het dier gaat de schuur binnen en wordt aangevallen door de pastoor. Hij kan nog net ontsnappen maar is wel zwaar gewond.

Dit dier krijgt van Reynaert een brief die hij moet afleveren bij de koning. Op die brief staat zogezegd de locatie van de schat die Reynaert aan de koning heeft beloofd. Het is echter opnieuw een list. In de zak waarin de brief moest zitten, zit eigenlijk het hoofd van een ander dier. Reynaert toont zich hier opnieuw als een wrede moordenaar.

Dit dier krijgt van de koning de opdracht om Reynaert naar huis te begeleiden na het proces. Hij moet ervoor zorgen dat Reynaert niet ontsnapt voor hij de locatie van de schat prijsgeeft. Eenmaal aangekomen, vermoordt Reynaert dit dier. Hij bijt het hoofd van dit dier eraf en eet het lichaam op.

Reynaert drong het huis van dit dier binnen en verkrachtte zijn vrouw Hersinde. Nadien plaste hij in de ogen van de kinderen van dit dier, waardoor ze blind werden.