Créer une activité
Jouer Compléter
Kortademigheid is een ____________________ gevoel waarbij de ____________________ ademhaling verstoord is of te kort schiet . Dat is een onaangenaam en vooral een bedreigend en ____________________ gevoel . Vaak zijn zieken erg angstig om te ____________________ maar dat komt gelukkig haast nooit voor .
Meestal neemt het ____________________ van kortademigheid naar het einde toe af of ____________________ het helemaal . Dit komt omdat bij het natuurlijk overlijden het ____________________ meestal stelselmatig afneemt .
De ____________________ van de verzorgende is mee het ____________________ tussen rust en inspanning zoeken voor de zorgvrager . Nagaan wat de kortademigheid uitlokt . Door ____________________ zoals een urinaal of rollator kunnen de activiteiten minder inspannend maken . Kortademigheid brengt altijd angst met zich mee . Het is belangrijk om deze angst ____________________ te maken en leren hoe ermee om te gaan . Een ____________________ houding met steun voor nek , romp en armen maakt ademhalen eenvoudiger . Vertel dit ook aan de ____________________ van de zieke .