Créer une activité
Jouer Compléter
Röntgestraling , infraroodstraling en ultravioletstraling zijn alle drie ____________________ , terwijl wij als mens ze niet kunnen zien . Net zoals geluid verschillende ____________________ heeft kun je licht als hetzelfde zien . Licht heeft ook verschillende " tonen . " Als we in tonen blijven praten om het makkelijk te houden dan kun je zeggen dat blauw een ____________________ toon is dan rood , maar blauw is niet de ____________________ toon . Net als bij geluid zijn er dieren die tonen kunnen horen die wij ____________________ kunnen horen , zijn er dieren die bepaalde tonenin straling kunnen zien die wij niet kunnen zien .

Het ____________________ van zonlicht lijkt te beginnen met rood en te eindigen met violet . Dit zijn de soortens traling die wij kunnen zien , maar zoals hierboven al stond zijn er meer soorten stralingen . Na de rood zit nog ____________________ ( IR ) en voor violet zit nog ____________________ ( UV ) . Alle voorwerpen die warmte uitstralen zenden eigenlijk ____________________ uit . Zo zien slangen ____________________ wel en kunnen hierdoor goed in de nacht jagen .

Ultraviolet straling kunnen wij ook niet zien , maar bijen wel . Bloemen weerkaatsen UV door een bepaalde ____________________ op de bloembladeren . Hierdoor zien bijen de bloemen extra goed . Black - light lampen zenden ook ____________________ uit . In een winkel hebben ze bij de kassa vaak deze lampen staan om te controleren of geld wel echt is . Op geld zit een bepaalde stof die ____________________ licht terugkaatst als er uv op komt . Dit heet ____________________ . Witte shirt doen dit vaak ook .

Röntgenstraling is anders dan UV straling en IR straling . Röntgenstraling wordt niet tegengehouden door ____________________ weefsel . Hierdoor kun je met een Röntgenfoto ____________________ zien , want de straling gaat dwars door je huid heen . Dit kan ook gevaarlijk voor je lichaam zijn . Röntgenstraling komt nog voor ____________________ straling in het licht / stralingspectrum .