Créer une activité
Jouer Compléter
Energie is om te zien , maar ook om te leven . ____________________ hebben een eigen manier om ____________________ energie te gebruiken en van de energie te ____________________ . Voordat we daar op in gaan hebben we het over de onderdelen van planten .
Planten bestaan uit wortels en nemen ____________________ en andere stoffen uit de ____________________ op . Ook bestaan planten uit de stengel en de stengel werkt hetzelfde als ons ____________________ , zij vervoeren alles door de plant en lopen uit tot ____________________ van bladeren . tssen de nerven zit groen blad en dit groende blad maakt de ____________________ van de plant aan . De bloemen zorgen ervoor dat de plant ____________________ kan vormen en vervolgens vruchten .

Dieren krijen energie door iets te ____________________ en dat kleiner maken tot ____________________ en dit dan te ____________________ . Planten maken hun eigen glucose en ____________________ dit dan . De wortel haalt ____________________ en ____________________ uit de grond , en via de ____________________ neemt de plant koolstofdioxide op . Van het water en de ____________________ maakt de plant zijn eigen voedinsstoffen . ____________________ maken glucose aan door het proces ____________________ . Een plant maakt in het licht meer zuurstof dan hij nodig heeft en dan laat hij die vrij in de ____________________ .

Een planten zijn eerst wit , omdat ze niet aan ____________________ doen aangezien ze onder de grond zitten . Als ze boven de grond komen worden ze ____________________ en gaan ze aan ____________________ doen . Planten die wit blijven en groeien in ____________________ snelheid worden ____________________ genoemd .

Van glucose kunnen ook andere stoffen gemaakt worden zoals ____________________ , ____________________ en ____________________ . Zetmeel is een ____________________ stof die vaak wordt opgeslagen ondergronds in de ____________________ . Dit kan ook in ____________________ .