Créer une activité
Jouer Test
1. 
Hoeveel kosten 8 dozijn eieren als je weet dat 1 ei € 0.35 kost ? (enkel het bedrag, geen €-teken)
2. 
Abdullah is leerkracht aardrijkskunde. Hij is jarig en wil in al zijn klassen trakteren met een Mars. Hoeveel repen Mars heeft hij nodig als je weet dat hij respectievelijk 16 lln, 18 lln, 22 lln, 19 lln, 21 lln, 17 lln en 22 lln in zijn klassen heeft ? (vul enkel het getal in !)
3. 
Jashica doet klusjes om bij te verdienen. Ze verdient € 12.80 met het opruimen van de garage van mevr. Banders, ze krijgt € 5.50 voor de boodschappen van dhr. Mouqi, van mevr. El Allawi krijgt ze € 2.30 voor het wandelen met de hond, van haar moeder krijgt ze € 13.60 voor de afwas deze maand en haar vader steekt haar € 5.80 toe voor het buitenzetten van de vuilniszakken. Hoeveel heeft ze verdiend deze maand ? (enkel het bedragl, geen €-teken !)
4. 
Peter komt met de tram naar school. Als hij opstapt zitten er al 6 personen op de tram. Bij de eerste halte stappen er 2 op en 3 af. Aan de tweede en derde halte stappen er telkens 3 personen op en niemand stapt af. Aan halte vier stappen er 5 personen af en 2 op. Aan de volgende halte stappen er nog eens 6 personen af. Aan de laatste halte voor zijn school stapt er 1 persoon op en 3 af. Hoeveel personen zitten er nog op de tram wanneer hij afstapt ? (enkel het getal !)
5. 
Elisabeth is fan van Pokemonkaarten. Ze koopt, ruilt, ... ze voortdurend. Ze gaat naar de beurs en koopt een pakketje van 32 kaarten. Ze ruilt twee van haar kaarten voor 1 van Mohamed. Ze geeft 5 kaarten aan Rina die er twee voor in de plaats geeft. Ze ruilt 1 (top)kaart voor 6 kaarten met Filip. Ze verkoopt er 3 aan Pietro en 4 aan Mira. Hoeveel kaarten heeft ze nog in haar bezit ? (alleen het getal !)
6. 
Anna speelt graag kwartet met haar vriendinnen. Vandaag doet Karima, Franca, Lisa en Marima mee. Als het kwartetspel 40 kaarten bevat, hoeveel kaarten krijgt elke speler dan ? (enkel getal)
7. 
Mariem verdient € 9.00 per uur dat ze werkt. Tijdens de krokus gaat ze elke dag werken. Op maandag werkt ze 6u, op dinsdag 5u, op woensdag slechts 3u, op donderdag weer 6u en vrijdag is het erg druk en werkt ze 8u. Hoeveel heeft zij deze week verdiend ? (enkel bedrag, geen €-teken)
8. 
Bikra is erg ziek. Haar vader zet een oproep op het internet om haar kaartjes te sturen. Ze ontvangt 5 dagen lang 7 kaartjes, de drie volgende dagen zijn nog beter en ze krijgt dan telkens 12 kaartjes, dan daalt het aantal opnieuw en krijgt ze vier dagen lang slechts 4 kaartjes. Hoeveel kaartjes sieren haar kamer nu ? (enkel aantal)
9. 
Op de sportdag moeten 198 leerlingen verdeeld worden in 9 ploegen. Hoeveel leerlingen zijn dat per ploeg ? (enkel getal)
10. 
Kirollos verdient € 6.50 per uur met babysitten. Hij mag van zijn ouders elke maand € 35.00 opdoen, de rest moet hij op zijn spaarrekening zetten. Als hij in januari 9u babysit, hoeveel komt er dan bij op zijn spaarrekening ? (enkel bedrag, geen €-teken)
11. 
Evert leent € 150.00 van zijn zus om een nieuwe gsm te kopen. Hij betaalt haar elke maand € 12.00 terug. Hoeveel moet hij haar nog na 7 maanden ? (enkel bedrag, geen €-teken)