Créer une activité
Jouer Compléter
Wat ____________________ er ?
Ik heb ____________________ van migraine .

Dafalgan , Perdolan en Ibuprofen zijn bekende ____________________ .

Ik ben 2 maanden zwanger . Ik weet niet zeker of ik dit ____________________ mag innemen . Ik ga ____________________ vragen aan mijn huisarts .

Dit geneesmiddel is absoluut ____________________ voor kinderen onder 12 jaar . Ik mag het dus zeker niet ____________________ aan mijn dochter van vier .

Voor je een medicijn inneemt , moet je de ____________________ heel ____________________ lezen . ? Op dit instructiepapiertje moet de volgende ____________________ staan : Geen langdurig ____________________ zonder medisch ____________________ .

Geneesmiddelen moet je op een droge , koele , donkere en veilige plaats ____________________ , buiten het ____________________ van kinderen .

____________________ geneesmiddelen mag je niet weggooien . Breng ze binnen bij uw ____________________ ! Die kan ze op een veilige en ecologische manier vernietigen . ? De bijsluiter mag je samen met het doosje ( = de ____________________ ) bij het papier en karton doen .

Een ____________________ of gewone ____________________ moet je innemen / ____________________ met water .
Een ____________________ moet je eerst ____________________ in water .
Een ____________________ kan je zonder water innemen . Je laat de tablet gewoon op de tong ____________________ en slikt ze in .
____________________ zit in een tube . Net zoals een crème of lotion moet je dit geneesmiddel ____________________ .
Als ik keelpijn heb , koop ik ____________________ . Dat zijn tabletten waarop je moet ____________________ .
Een ____________________ zit in een glazen flesje . Als het flesje helemaal leeg is , mag je het in de glascontainer gooien . Anders breng je het binnen bij je apotheker .
klant : Hebt u iets ____________________ een ____________________ neus ? ? apotheker : Jazeker . Wat hebt u het liefst : druppels of een ____________________ ?

apotheker : Als u veel moet braken , zou u een ____________________ kunnen nemen . ? klant : Liever niet , want zetpillen vind ik vervelend .

De huisarts is niet verplicht om een merkgeneesmiddel voor te schrijven . Bij een ____________________ op stofnaam , vermeldt de dokter geen merknaam , maar de actieve bestanddelen ( = ingrediënten ) . De apotheker is dan verplicht om het goedkoopste ( originele of ____________________ ) geneesmiddel te geven .

Ik heb een bleke huid , dus moet ik me ____________________ tegen de zon . Ik draag een zonnehoedje en smeer me goed in met zonnecrème .

Insectenbeten kan je goed ____________________ met een homeopathisch geneesmiddel .

- Voor je een ____________________ plakt , moet je de wonde ____________________ .

de dokters kunnen de patiënt helaas niet ____________________ .

Dit geneesmiddel heeft veel vervelende ____________________ Als je het lang gebruikt , kan het maagproblemen ____________________ .

Malaria kan je nooit 100% ____________________ , maar je kan het risico op de ziekte wel verkleinen .