Créer une activité
Jouer Compléter
El sistema ____________________ és l'encarregat de relacionar l'organisme amb el món ____________________ , així com de coordinar l'activitat dels diferents ____________________ i aparells que formen el nostre organisme . Està format per ____________________ , la medul·la i la xarxa de ____________________ que s'estén pel cos . Coordina les ____________________ de l'organisme .   Interpreta les ____________________ que arriben dels ____________________ , elabora una resposta i la comunica als òrgans ____________________ perquè l'executin . La resposta del sistema nerviós és ràpida i ____________________ .
El sistema nerviós està format per una xarxa de cèl·lules anomenades ____________________ altament especialitzades en la ____________________ d'impulsos nerviosos i filaments neuronals o nervis .
El sistema nerviós s'ocupa de captar els estímuls de l'entorn , processar - los i d'elaborar respostes . També dirigeix i coordina la resta de les funcions orgàniques del nostre cos .
Al seu òrgan principal , l'encèfal , també es desenvolupen tots els processos psíquics , ja siguin cognitius ( ____________________ , imaginació , memòria , i en el cas específic dels humans , el pensament i el llenguatge ) o afectius ( sentiments i emocions ) . El sistema nerviós controla totes les activitats del nostre ____________________ .
El sistema nerviós es divideix en el sistema nerviós ____________________ , format per l'encèfal i la medul·la espinal , i el sistema nerviós ____________________ , format per una xarxa de nervis que connecten el sistema central amb la resta del cos . El sistema nerviós humà es pot dividir en : el sistema nerviós central o ____________________ i el sistema nerviós perifèric o ____________________ .
El SNC és el centre ____________________ de l'organisme , integra totes les informacions de l'organisme i del medi extern , envia impulsos als músculs i a les glàndules , coordina les activitats de l'organisme .
El SNP està format per la xarxa de ____________________ i ganglis que s'estenen per l'organisme .