Créer une activité
Jouer Compléter
Monotheïsme is het geloof in het bestaan van ____________________ god , in tegenstelling met het ____________________ waarbij men in het bestaan van ____________________ goden gelooft . Een vroege monotheïst was Amenhotep IV , een Egyptische ____________________ . Hij schafte alle goden af behalve de ____________________ Aton , waarvan hij geloofde dat het zijn herrezen vader was .
Van de wereldgodsdiensten zijn het ____________________ , het ____________________ en de ____________________ monotheïstische religies . Naar de wel geduide gemeenschappelijke oorsprong of aartsvader ____________________ worden ze ook wel ____________________ religies genoemd . Ook bepaalde groepen ____________________ beschouwen zich als monotheïst . Zoals het christendom de ____________________ ____________________ - ____________________ als één god beschouwt , zo zien zij eveneens een enkele god , ____________________ , vertegenwoordigd door talrijke menselijke of dierlijke verschijningsvormen .
In Nederland en België wordt de god van het jodendom , christendom en islam met de Nederlandse naam ____________________ aangeduid . Ook bij andere monotheïsten is dat meestal gebruikelijk . Vaak wordt door joden ook G'd of ____________________ gebruikt en door moslims vaak ____________________ . Per land kan de naam verschillen of juist overeenkomen ; zo gebruiken Arabische christenen eveneens ____________________ .