Créer une activité
Jouer Compléter
De ____________________ hebben meerdere belangrijke geschriften . De oudste zijn de Veda's , deze bestaan uit lofzangen en teksten voor offerrituelen . De Oepanisjads zijn de volgende , dit zijn gezaghebbende filosofische geschriften . Een veel jonger geschrift is de Bhagavad Gita , een epos over Shri Krishna . Deze geschriften komen rechtstreeks van de ____________________ .

De ____________________ hebben heilige geschriften waarin predikingen , raadgevingen en verhalen van en over de Boeddha staan . De boeken vertellen ____________________ leven en net zoals hij zou een ____________________ voor zichzelf tot het ware inzicht moeten komen .

De joden hebben ook 2 belangrijke geschriften : De ____________________ en de ____________________ . De ____________________ is de joodse bijbel , die bestaat uit 3 delen : de ____________________ ( de 5 boeken van Mozes ) , de ____________________ en de ____________________ . De Talmoed bevat uitleg bij de Thora . Deze geschriften zijn via Mozes en de profeten bij ons gekomen en opgeschreven .

De ____________________ hebben 2 belangrijke geschriften : het ____________________ en het ____________________ Testament . Het ____________________ Testament gelijkt zeer sterk op de joodse bijbel , die door de joden als heilig boek geopenbaard werd en door de christenen grotendeels is overgenomen . Het ____________________ Testament bestaat uit de 4 Evangeliën , de Handelingen der Apostelen , de Brieven en het Boek der Openbaring . Al deze geschriften zijn via Mozes , de profeten , de evangelisten en de ____________________ bij ons terechtgekomen en opgeschreven .

De moslims hebben 1 heilig boek : de ____________________ . Deze ____________________ bestaat uit soera's , dit zijn een aantal ____________________ die door ____________________ geordend en gebundeld zijn . De taal en de teksten zijn heilig en onveranderlijk . De ____________________ is gebaseerd op de bijbel en dus lijken deze op elkaar . Volgens de moslims heeft aartsengel Gabriël dit geschrift aan Mohammed geopenbaard en heeft Mohammed deze woorden letterlijk opgeschreven .