Créer une activité
Jouer Compléter
Miljarden zenuwcellen ( ____________________ ) vormen samen met nog meer ondersteuningscellen ( ____________________ ) onze hersenen . Het cellichaam is een cirkeltje met in - en uitgangen . De ingangen ( ____________________ ) zien eruit als dunne draadachtige takjes . De uitgang ( ____________________ ) - en hier is er maar één van - is een lange draad .
Een signaal is opgebouwd uit een combinatie van transporterende stoffen ( ____________________ ) . Als ____________________ signalen ontvangen van buurcellen , dan geven ze deze door naar het cellichaam . Deze wekt weer een nieuw signaal op en geeft het via het ____________________ door aan andere cellen .
De signalen zijn dus een ingewikkeld systeem van boodschappen via takjes die met elkaar in verbinding staan . Er zijn wel honderd biljoen verbindingen , die een signaal kunnen doorgeven met een snelheid van 400 km per uur . ____________________ is het doorgeven van signalen tussen verschillende hersencellen . Krijg jij ook steeds meer respect voor onze hersenpan ? We vormen denkpatronen als hersencellen nieuwe verbindingen aanleggen .
De hersenen zien eruit als grijze en ____________________ delen , omvat door drie vliezen : het buitenste vlies ( ____________________ mater ) , het spinnenwebvlies ( ____________________ ) en het binnenste vlies ( ____________________ mater ) . De grote hersenen ( ____________________ ) zitten bovenin de schedel ( ____________________ ) . Ook het schrijfcentrum - dat zorgt voor de heel fijne schrijfmotoriek - zit in de grote hersenen . Achterin het cranium zitten de kleine hersenen ( ____________________ ) .