Créer une activité
Jouer Compléter
Als we last hebben van de tractus ____________________ , dan uit zich dat in hoesten en het opgeven van ____________________ . Soms is er sprake van kortademigheid ( ____________________ ) . Een verzamelnaam voor ziekten van de pulmones is chronische aspecifieke respiratoire aandoeningen ( ____________________ ) . Hieronder vallen ____________________ bronchitis , astma bronchiale en longemfyseem .
Bij ____________________ insufficiëntie heeft de patiënt heeft onvoldoende ademkracht . Kortademigheid heet dyspnoe . Allergische ____________________ is een acute ontsteking van het neusslijmvlies en komt vaak samen met astma voor . Wanneer het door pollen veroorzaakt wordt , spreken we over hooikoorts ( ____________________ ) .
Een longontsteking ( ____________________ ) is een ernstige infectieziekte die wordt veroorzaakt door een ____________________ , virus of parasiet . ____________________ is een besmettelijke ziekte die ontstaat door de tuberkel - bacil . Er worden knobbels ( ____________________ ) gevormd . Bij chronische bronchitis produceren de ____________________ taai slijm . De oorzaak is vaak irritatie door roken of luchtverontreiniging . Bij astma zijn de mensen vooral benauwd , omdat de bronchiën vernauwd zijn . Er kan ook een tumor ontstaan in de bronchuswand : longkanker ( ____________________ ) .
Bij een klaplong ( ____________________ ) is er lucht in de pleuraholte binnen het longvlies gekomen . Bij ____________________ zijn de luchthoudende ruimten in de longen abnormaal en onomkeerbaar vergroot .