Créer une activité
Jouer Compléter
Het ____________________ is een van de ____________________ vormen van mondeling overgeleverde ____________________ . Het woord sprookje is afgeleid van het middeleeuwse woord ____________________ , dat verhaal of vertelling betekent . Er bestaan twee soorten sprookjes : de volkssprookjes en de cultuursprookjes .

____________________ zijn verhalen die werden doorverteld door het volk . De auteur is vaak ____________________ . Het zijn ____________________ verhalen die de mensen ____________________ konden onthouden . Bv . : Roodkapje , ____________________ , Hans en Grietje , Assepoester , Blauwbaard , Vrouw Holle , ?

____________________ zijn eigenlijk de meest ____________________ sprookjes . Ze kenden een ____________________ in de ____________________ eeuw . De auteur van de sprookjes is ____________________ . De sprookjes zijn langer en ____________________ en de taal is ____________________ . Bv . : De rode schoentjes , De prinses op de erwt , De ____________________ ____________________ , Het lelijke jonge eendje , ?