Créer jeu
Jouer Test
1. 
Mag een gezondheidswerker beslissen om een erkend vluchteling die geen werk heeft, een bepaalde standaard levensnoodzakelijke behandeling niet aan te bieden omdat deze volgens de zorgverstrekker te veel zou kosten aan de sociale zekerheid?
A.
Ja
B.
Neen
2. 
Elke patiënt heeft het recht om een zorgverstrekker zelf te kiezen. Heeft de patiënt recht op een tweede opinie bij een andere arts van zijn keuze?
A.
Ja
B.
Neen
3. 
Een patiënt vraagt aan jou als verpleegkundige wat het resultaat is van de onderzoeken. Mag je als verpleegkundige de diagnose die op de briefing is meegedeeld, vertellen aan de patiënt? Verklaar je antwoord.
4. 
Een zwangere zorgvrager wordt getest op HIV. Op voorhand zegt ze tegen de gynaecoloog dat ze best getest wil worden maar dat ze niet wil worden ingelicht over het resultaat. Hoe moet de gynaecoloog hierop reageren?
5. 
Een patiënte wordt opgenomen met een vermoeden van een carcinoom in de borst. Hiervoor zal een punctie uitgevoerd worden onder algemene verdoving. Tijdens de voorbereiding in het operatiekwartier komt de gynaecoloog nog bij de patiënte en vertelt haar dat ze mogelijks ook haar tepel gedeeltelijk zullen wegnemen en onmiddellijk zullen reconstrueren. Is dit goede informatieverstrekking? Verklaar.
6. 
Een man wordt bewusteloos op straat gevonden. De hulpdiensten worden verwittigd en de man wordt binnengebracht op spoed. Na een aantal onderzoeken wordt beslist dat de man dringend geopereerd moet worden. De man kan niet ingelicht worden en de familie is nog niet opgespoord. Mag dit?
7. 
Een 70-jarige dame heeft een wilsverklaring waar ze op de voorgeschreven manier heeft neergeschreven dat, indien ze in een onomkeerbare coma is, geen nierdialyse wil. Nu heeft de dame een hersenbloeding gehad en is in een onomkeerbare coma beland op intensieve zorgen. Moet de arts haar wil respecteren of kan hij toch de beslissing nemen om deze patiënt te dialyseren indien hij dit nodig acht?