Créer une activité
Jouer Relier Colonnes

BABYBLUES

AFKOLVEN

GRIJPREFLEX

ZUIGREFLEX

MECONIUM

FIJNE MOTORIEK

STERILISEREN

GROVE MOTORIEK

WIEGENDOOD

POLIO

Enkele dagen na de bevalling kunnen pasbevallen moeders last hebben van droevige gevoelens of neerslachtigheid. Dit gaat meestal vanzelf over en is volkomen normaal.

Het plots en onverwacht overlijden van een kind dat ogenschijnlijk gezond was en bij wie geen lichamelijke afwijking kon worden vastgesteld die het overlijden zou kunnen verklaren.

Bewegingen die worden ontwikkeld. Dit zijn alle bewegingen die we maken met de armen, benen en het hoofd. Voorbeelden hiervan: lopen, kruipen, zitten, hoofdje optillen, etc.

Deze reflex treedt op als de baby op de wang of bij de mond wordt aangeraakt. Het hoofd wordt in de richting van het aanraken gedraaid. Deze reflex is noodzakelijk voor het voeden van de baby en zorgt ervoor dat de baby de tepel vindt. Na ongeveer drie tot vier maanden is deze reflex verdwenen.

Het volledig bacterievrij maken van flesjes, speentjes, tuutjes, ... Dit gebeurt in kokend water, in de oven of in de microgolfoven.

Ontwikkeling van de bewegingen van de lichaamsdelen zoals handen en vingers. Voorbeelden van activiteiten: schrijven (penhantering), tekenen, knippen, nagels lakken, ritsen open maken, etc.

Door middel van een pompje of je handen melk uit de moederborst halen om het via een flesje aan de baby te kunnen geven.

Het automatisch sluiten van het babyhandje of babyvoetje als je de handpalm aanraakt. Deze instinctmatige beweging verdwijnt bij het ouder worden.

Eerste ontlasting van een pasgeboren baby. Dit is zwart en kleverig.

Kinderverlamming. Ouders zijn verplicht hun kind hiertegen te laten inenten.