Créer une activité
Jouer Compléter
Het ____________________ is het meest ingewikkelde orgaan dat we bezitten ! De wetenschap die ons zenuwstelsel bestudeerd , noemen we de ____________________ . Het is een evoulerende wetenschap , die nog steeds nieuwe dingen ontdekt .
Het zenuwstelsel bestaat uit 3 verschillende delen ;
°De ____________________
°Het ____________________
°De zenuwen en zenuwbanen
De Hersenen
Onze hersenen zijn een deel van het ____________________ zenuwstelsel . Ze worden soms ? de ____________________ van ons lichaam genoemd ! Ze krijgen informatie door van onze ____________________ en verwerken en interpreteren deze .
De hersenen hebben veel windingen en groeven . In deze windingen en groeven liggen ____________________ of neuronen . Wanneer we geboren worden , zijn ze er al allemaal ! Sommige wetenschappers zeggen dat we er wel 125 miljard hebben !
Tijdens onze ontwikkeling worden ____________________ gemaakt tussen deze zenuwcellen . Zenuwcellen die we niet gebruiken , sterven af .
Onze hersenen zijn een heel belangrijk orgaan ? ____________________ kan dus grote gevolgen hebben voor onze gezondheid . Het is dus belangrijk dat onze hersenen goed beschermd worden .