Créer une activité
Jouer Compléter
Manons vader was erin geslaagd een baantje voor haar te vinden bij de supermarkt . Ze nam echter snel weer ontslag , omdat ze voor haar gevoel te veel met anderen moest overleggen . Manon voelt zich nu veel beter op haar gemak in de nachtdienst achter de lopende band , waar ze alle contact met anderen kan vermijden . Ze vindt zelf dat ze mensen ? niets te bieden heeft' en gaat ervan uit dat zij haar toch wel zullen afwijzen . Collega's op haar werk laten haar zoveel mogelijk met rust , omdat ze wel merken hoe zenuwachtig ze wordt in hun aanwezigheid . Haar vrije tijd brengt ze meestal alleen door . Ze kijkt veel televisie en rommelt wat in huis ; wel houdt ze nauw contact met haar familie en wekelijks gaat ze naar haar sportvereniging . Ook op deze sportavonden vermaakt zij zich prima , vooral ook omdat ze zich dan even los kan maken van het gepieker over wat anderen van haar vinden . Onlangs vroeg de sportvereniging of ze de jaarlijkse rommelmarkt wilde organiseren . Ze heeft nee gezegd uit angst dat ze niet intelligent en energiek genoeg was om het goed te doen .

Het gaat hier om een ____________________ persoonlijkheidsstoornis want er is ____________________ geremdheid bij onbekenden , een gevoel van ____________________ schieten en een angst voor een ____________________ ____________________ van anderen .
Er wordt wel nog plezier beleefd tijdens activiteiten , in tegenstelling tot de ____________________ persoonlijkheidsstoornis .