Créer une activité
Jouer Test
1. 
Welke stad zit verstopt in deze zin? ALTIJD ALS WE AARDAPPELEN ETEN WIL PA RIJST HEBBEN.
2. 
Weg van de stad! Naar de natuur! Welk dier heeft zich verstopt?
3. 
Bekijk het filmpje. Zoek in de catalogus de andere thriller die Cis Meijer schreef. Zoek dit boek in de bib. Lees de achterflap van het boek en geef het juiste antwoord. Welke sprookjesstad wordt voor Lotte en haar zus een levensgevaarlijke plaats?
A.
Praag
B.
New York
C.
Parijs
D.
Amsterdam
4. 
Ga op zoek naar dit boek in de bib! (tip: gebruik de catalogus) Wie was de eerste in de ruimte? Tik enkel de voornaam in!
A.
joerie
B.
neil
5. 
Ga op zoek naar dit boek in de bib! (tip: gebruik de catalogus) Lees de achterflap. Van wie krijgt Darkus onverwacht hulp?
A.
Kever
B.
Insecten
6. 
Ga op zoek naar dit boek in de bib! (tip: gebruik de catalogus) Scan de QR code die verstopt zit in het boek. Welk woord zie je?
A.
Waterplaneet
B.
het strand
7. 
Ga op zoek naar dit boek in de bib! (tip: gebruik de catalogus). Hoe heet het systeem waarbij een auto aan een vaste snelheid rijdt? Zie pag. 309
A.
Cruise-control
B.
Cruise control
C.
Cruisecontrol
8.  []
Welk 'stadsdier' hoor je?
9.  []
Wat hoor je in de stad?
A.
een politiewagen
B.
een ambulance
10. 
Welke stad zit verstopt in deze zin? WAAR ZOU EEN KLEUTER GRAAG MEE SPELEN, EEN BALLON DENK JE?
11. 
Bekijk het filmpje. Zoek het boek in de bib. Welke orkaan teisterde New York toen Anna Woltz er woonde?
A.
Ja, graag!
B.
Sandy
12. 
Zoek het boek 'De lange reis'. De ijsschotsen in het boek zijn eigenlijk iets lekkers. Kijk met het rode vergrootglas. Wat zijn de ijsschotsen?
A.
Ijs
B.
Ijsjes
13. 
Een actievraag! Zoek het boek 'Charisma' van Jeanne Ryan. Ga op je kop staan en lees de samenvatting op de achterflap voor aan je teamgenoot. Is dat gelukt, dan mag je 'Topboek' noteren als antwoord.
A.
Topboek
B.
neushoorns
14. 
De bib van heeft één boek van Stuart Gibbs in de collectie. Zoek dit boek in de catalogus van de bib! Het hoofdpersonage van dit boek, Dash, woont niet gewoon in een stad op de aarde. Neen, hij woont op de
A.
op de maan!
B.
de Maan
C.
Maan
15. 
Bekijk dit filmpje. Tim Burton creëerde deze geweldige spookstad! Zoek in de catalogus van de bib hoeveel DVD's van Tim Burton er in de bib te vinden zijn. (tip: de linkerkolom kan je helpen!)
A.
1
B.
2
C.
9
16. 
Deze foto is ergens in de bib getrokken. zoek deze plaats en zoek hier naar letters. Tip: Tijdschriftenhoek! Welke letters heb je gevonden? Typ het antwoord in HOOFDLETTERS met een spatie tussen de letters. (schrijf ze ook op je kaartje!)
17. 
Deze foto is ergens in de bib getrokken. zoek deze plaats en zoek hier naar letters. Welke letters heb je gevonden? Typ het antwoord in HOOFDLETTERS met een spatie tussen de letters. (schrijf ze ook op je kaartje!)
18. 
Deze foto is ergens in de bib getrokken. zoek deze plaats en zoek hier naar letters. Welke letters heb je gevonden? Typ het antwoord in HOOFDLETTERS met een spatie tussen de letters. (schrijf ze ook op je kaartje!)
19. 
Maak een leuke selfie met een zelfgekozen cool boek. Toon de selfie aan de bibliothecaris. Als die hem de max vindt, mag je 'VETCOOL' als antwoord intikken.
20. 
Zoek een artikel met als onderwerp 'Koninklijk Atheneum Zelzate' op in het Krantenarchief van de bib. Vul deze titel aan: Leerlingen kruipen even in de huid van ...
21. 
Vreemd voedsel! Zoek in dit boek op welk huisdier populair voedsel is in Peru en Bolivia.