Créer une activité
Jouer Mots Croisés
1 Shot aan het begin van een film of een scène waarmee voor de kijker duidelijk gemaakt wordt letterlijk waar we ons bevinden. Is de locatie eenmaal ‘ge-established’, zoals dat genoemd wordt, dan kan je je permitteren om verder te vertellen in meer specifieke beelden.
2 De stijl waarin met het beeld (camera) verteld wordt.
3 Heel spannend moment aan het eind van een scène of aflevering van een televisieserie _ waardoor de kijker nieuwsgierig gemaakt wordt naar het vervolg.
4 Een proces waarbij gefilmde acteurs spelen tegen een egale blauwe of groene achtergrond, die in de postproductie vervangen kan worden door ander filmmateriaal of computerbeelden, zo dat één samenhangend compleet beeld lijkt te ontstaan.
5 In de klassieke rolverdeling in drama vind je de protagonist (held) tegenover de ... (boef). De held als hoofdpersonage hoort dan te winnen van de boef.
6 Een reeks niet-gedetailleerd uitgetekende shots van de filmscènes in het scenario, waarmee de regisseur aangeeft hoe hij het perspectief van de camera wenst voor de opname. Zie Découpage en Draaiboek.
7 Term die aangeeft dat een scène buiten wordt opgenomen.
8 Dagelijks overzicht van welke acteurs waar verwacht worden voor de opnamen.
9 Op het scenario gebaseerd document waarin de shots en sets staan aangegeven ten behoeve van de opname van een productie. (Zie ook découpage en shooting script.)
10 Opname van heel dichtbij.
11 Openingstitels en/of aftiteling waarin aangegeven wordt wie wat gedaan heeft bij de totstandkoming van de film.
12 Een film of televisieserie die bedoeld is om de kijkers aan het lachen te maken. Al was het maar met een glimlach.
13 Deel scenario van de klassieke verhaalstructuur Begin, Midden, Eind.
14 Afkorting van point of view, gezichtspunt. Opname vanuit de positie van het personage die dankzij de montage de suggestie wekt dat je door de ogen van het personage kijkt.
9
8
6
1
2
5
4
11
3
10
14