Créer une activité
Jouer Compléter
____________________ je start met sporten steek dan jezelf in een nieuwe outfit . Koop in de eerste plaats degelijke sportkledij en laat je hierrond adviseren . Het belangrijkste is dat je sportkledij goed zit , functioneel is en aangepast is aan de weersomstandigheden . Kies ____________________ ook je sportschoenen op die manier : functioneel en gericht op de sport van je keuze . Kies ____________________ een sportschoen die bij de voetprofiel past . ____________________ je in de speciaalzaak bent laat je dan eerst testen op de loopband en denk pas in de tweede plaats aan die flashy schoen waar je idool reclame voor maakt .
De belangrijkste tip die we aan een beginnend sporter kunnen geven is : doe het aanvankelijk rustig aan . ____________________ je spieren , botten en gewrichten moeten wennen aan de nieuwe belastingen die je lichaam zal ondergaan , geef je die best de tijd om te herstellen . Als je toch veel wil sporten , kies dan sporten waarbij je steeds andere spieren , botten en gewrichten belast . Bijvoorbeeld in de fitness kun je de ene keer je armen trainen en de andere keer je benen . Verwacht dus niet meteen tien kilometer te kunnen lopen , ____________________ bouw haalbare tussendoelen in ( 1 kilometer - 3 kilometer - 5 kilometer ) en denk op langere termijn .
Van enkele uren sport in de week zal je niet meteen gezonder worden als je je ongezonde levensstijl niet aanpast . Let er enerzijds op dat je voldoende slaapt , gezond eet , niet rookt en met mate alcohol drinkt . Zoek ____________________ een gemotiveerde vrijgezel . ____________________ peppen jullie elkaar op en is de sociale druk groter om bijvoorbeeld toch door weer en wind de loopschoenen aan te trekken .