Créer une activité
Jouer Compléter
1 . ____________________ verloren ? Bel naar ____________________ ____________________ 070 344 344 . Ze blokkeren je kaart . Een kaart nadien deblokkeren kan niet , je moet een nieuwe kaart aanvragen .
2 . Per ____________________ betalen komt steeds vaker voor . Je kan er parkeertickets en openbaar vervoer mee betalen .
3 . Een ____________________ is er enkel voor ____________________ ! Visa , American Express , Eurocard etc . kunnen gebruikt worden in sommige winkels , restaurants in het buitenland , bij aankopen via het internet ? Eén keer per maand worden alle uitgaven van je kaart opgeteld en van je ____________________ gehaald .
4 . Een ____________________ is zoals je portefeuille waarin geld binnenkomt en waaruit je betalingen doet . Je kan er geld op ____________________ , afhalen of naar een andere rekening overschrijven . Het is voor dagelijkse uitgaven .
5 . Een ____________________ is voor geld dat je niet direct wilt gebruiken . Je ontvangt op dat bedrag meer ____________________ dan op een zichtrekening . Van zo'n rekening kan je enkel geld afhalen aan een automaat van je eigen bank .
6 . Een ____________________ is een opdracht om steeds terugkerende facturen ( bijvoorbeeld je telefoonrekening ) rechtstreeks van je rekening af te halen . Geen geld op je rekening is ook geen betaling . Op tijd geld storten is dus de boodschap .
7 . Een ____________________ ____________________ is een opdracht om betalingen te doen die je steeds op een vaste datum moet doen . Het gaat om een vast bedrag , zoals je huur .
8 . " ____________________ ____________________ ____________________ " op een zichtrekening kan . Dat lijkt handig , maar eigenlijk is dit een lening waarop je interest betaalt , zelfs meer dan bij een normale lening . Probeer te vermijden om ? in het rood' te gaan .
9 . Een ____________________ geeft het heen - en - weer - verkeer op je bankrekening weer . Print ze in een selfbankautomaat , laat ze ( tegen betaling ) opsturen of ontvang ze digitaal ( internetbankieren ) . Bewaar ze , zo kan je op elk moment aankopen en stortingen bewijzen .