Créer une activité
Jouer Compléter
Je spreekt over welvaart als bewoners in hun behoeften kunnen voldoen . Om de welvaart tussen landen te vergelijken , wordt meestal gekeken naar het nationaal inkomen per hoofd van de bevolking . Het nationaal inkomen per hoofd alleen is niet voldoende om de welvaart van een land te beoordelen . Om beeld van de welvaart te krijgen moet je kijken naar : de ____________________ van de welvaart over de bevolking , het ____________________ van het land , voorzieningen die voor iedereen beschikbaar zijn , zoals ____________________ en ____________________ .

De verhouding tussen de prijs van exportproducten en de prijs van importproducten , de ____________________ van deze landen , is vaak slecht . Dat wil zeggen dat de exportproducten dalen in prijs terwijl de importproducten hoog blijven . Er moeten naar verhouding veel meer exportproducten verkocht worden om de importproducten te kunnen betalen .

Sommige landen hebben een ____________________ . Ze produceren maar één of enkele landbouwproducten . Voor hun inkomsten zijn ze afhankelijk van de opbrengsten van dat product . Valt deze weg hebben ze weinig om op terug te vallen .


Ontwikkelingslanden zitten in een ____________________ cirkel . Dit is een situatie waar je op eigen kracht niet uitkomt . De oorzaak van het ene probleem is een gevolg van een ander probleem


Bij ontwikkelingshulp kun je onderscheid maken tussen ____________________ en ____________________ hulp . Bij rampen wordt ____________________ gegeven om mensen te helpen overleven . De hulp is gericht op de korte termijn . ____________________ hulp is gericht op de lange termijn . Het doel is de oorzaken van armoede te bestrijden en de landen economisch zelfstandig te maken .