Créer une activité
Jouer Compléter
Anticonceptie is de overkoepelende term voor alle technieken om zwangerschap te voorkomen als je geslachtsgemeenschap hebt . We kunnen een onderscheid maken tussen hormonale en niet - hormonale anticonceptie .

De anticonceptiepil of ? de pil' is de meest gebruikte vorm van anticonceptie en een van de meest betrouwbare . De anticonceptiepil waarvoor het vaakst gekozen wordt , is de combinatiepil . Deze pil bevat zowel ____________________ als ____________________ . Je moet de pil meestal 21 dagen nemen en daarna een pauzeweek inlassen . Dit is de week van je ____________________ . De pil wordt goed verdragen , bijwerkingen komen niet vaak voor . Naast de combinatiepil is er ook nog de minipil , die enkel ____________________ bevat . De minipil moet iedere dag op hetzelfde tijdstip ingenomen worden en is minder betrouwbaar dan de combinatiepil .

De ____________________ is , zoals de naam het al zegt , een injectie . Deze injectie , die het hormoon progestageen bevat , zal je twaalf weken lang beschermen tegen zwangerschap . Om de drie maanden moet het hormoon opnieuw in de bovenarm gespoten worden .

De anticonceptiepleister bevat dezelfde stoffen als de pil . Deze pleister moet je drie weken dragen , waarna er een pleisterloze week volgt .

Een implantaat wordt door de arts in de ____________________ gebracht en beschermt ongeveer drie jaar tegen zwangerschap .

Een spiraaltje waar koperdraad omheen zit wordt door de arts in de ____________________ geplaatst . Daar kan het vijf tot zes jaar blijven zitten .

De ____________________ ____________________ - ____________________ is een oplossing voor als je je anticonceptie een dag bent vergeten te nemen . Het bevat een hormoon dat voorkomt dat het embryo zich innestelt in de baarmoeder .

De anticonceptiering is een flexibele , doorzichtige kunststof ring die je zelf in je ____________________ kan aanbrengen . De ring bevat de hormonen oestrogeen en progestageen . De hoeveelheid hormonen die dagelijks in je lichaam komt is echter kleiner dan bij de pil .

Het ____________________ bestaat uit een doorzichtig kunststof zakje dat voor de geslachtsgemeenschap in de vagina ingebracht moet worden .

Het ____________________ is een rubberen vlies met een zaaddodende pasta dat in de ____________________ geplaatst wordt . Het is minder betrouwbaar dan een condoom .