Créer une activité
Jouer Compléter
István ____________________ született . Eredeti neve ____________________ volt , szülei ____________________ és ____________________ . A ____________________ bencés apátságból érkez ? ____________________ püspök keresztelte meg , keresztneve ____________________ ____________________ jelent . István , mikor király lett , fontosnak tartotta a ____________________ terjesztését , azonban a hatalmat nem volt könny ? megszereznie . A ____________________ szertartás szerint megkeresztelt nagybátyja , ____________________ volt a trónkövetel ? . Legy ? zése után Istvánt ____________________ karácsonya körül koronázták meg azzal a ____________________ , amit ____________________ apát hozott ____________________ , II . ____________________ pápától .
Nagy hangsúlyt fordított az egyházszervezet kiépítésére : ____________________ püspökséget alapított , ezek közül ____________________ és ____________________ érseki székhely lett , hogy a magyar egyház ne függjön a ____________________ érsekségekt ? l . Püspökségeken túl minden ____________________ falu számára el ? írta ____________________ építését , amelyekbe ____________________ a király biztosította .
Családja fontos volt számára : felesége , a ____________________ származású ____________________ , egyetlen fia a fiatalon elhunyt ____________________ herceg volt . Élete végén , ____________________ hiányában ____________________ ajánlotta fel az országot , ekkor lettünk Regnum Marianum , azaz ____________________ .
____________________ . augusztus ____________________ halt meg István , ____________________ ünnepén .