Créer une activité
Jouer Compléter
El sistema immune és un conjunt de mecanismes destinats a protegir l'organisme d' ____________________ externes i internes . Implica principalment els glòbuls blancs o ____________________ , que , juntament amb les barreres naturals , com la ____________________ , les ____________________ , la ____________________ corporal i les ____________________ o flores bacterianes , formen els mecanismes de defensa .
Dins del sistema immune , hi ha dos tipus de resposta segons el seu nivell d'especificitat :
- Resposta ____________________ : es defensa genèricament a l'hoste d'agressions externes mitjançant la ____________________ i la ____________________ .
- Resposta ____________________ : es realitza una defensa contra patògens concrets i està intervinguda per limfòcits . Pot ser de dos tipus : resposta basada en ____________________ , en la qual els limfòcits ____________________ s'activen formant , d'una banda cèl·lules ____________________ que produeixen els ____________________ que acaben amb els patògens , i , d'altra , cèl·lules ____________________ , que proporcionen immunitat al llarg de la vida de la persona ; i la resposta basada en ____________________ , en la qual els limfòcits ____________________ produeixen ____________________ que acaben amb els patògens .