Créer une activité
Jouer Compléter
Una ____________________ és una entitat especialitzada que coordina la producció de determinats béns i serveis .
Per a exercir aquesta funció , les empreses han de sobreviure en el temps . Per això , ____________________ el benefici apareix en primer lloc , encara que existeixen altres objectius , com estabilitzar - se i ____________________ , generar ____________________ i riquesa en la zona d'influència i millorar el ____________________ de les societat s
El benefici empresarial ( Bf ) és la ____________________ entre els ingressos totals ( IT ) que una empresa obté per la venda dels seus productes i els costos totals ( CT ) en els quals incorre per a la seva producció .
Els ____________________ totals s'obtenen multiplicant el nombre d'unitats venudes ( Qv ) pel corresponent ____________________ de venda ( Pv ) .
En relació amb la quantitat que es produeixi , els costos es poden classificar de la següent manera :
- Costos fixos ( CF ) : són els costos que ____________________ varien , encara que canviï la quantitat produïda , com , per exemple , el lloguer del local o les despeses de manteniment de les instal·lacions productives .
- Costos variables ( CV ) : són els costos proporcionals al nombre d'unitats que es produeixen , com , per exemple , les matèries primeres o el consum d'energia .
- Costos ____________________ ( CT ) : són la ____________________ dels costos fixos i dels costos variables .
Donat determinat preu de venda per a un producte , a una empresa li és possible calcular la xifra exacta d ? unitats que s ? han de vendre per a compensar els costos de producció de tal manera que el benefici sigui zero . Aquesta quantitat es coneix amb el nom de punt mort , o llindar de ____________________ . Matemàticament , és possible calcular - ho ____________________ ingressos i costos :

IT ? = ? CT ; p × ? Q ? = ? CF ? + ? Cvu ? × ? Q

Resolent aquesta igualtat , obtenim la fórmula del punt mort ( Q * ) :

Q * = CT / ( p - Cvu )
Hi ha diverses maneres de classificar les empreses . Per exemple :

a ) L ? activitat a què es dediquen . En funció del tipus d ? activitat , és possible distingir tres sectors d ? activitat : primari ( extracció de matèries primeres i recursos naturals ) , secundari ( transformació i fàbriques ) i ____________________ ( serveis ) .

b ) La propietat dels recursos productius . Depenent de qui siguin els pro­pietaris dels recursos productius , les empreses poden ser privades ( com ara Google o Carrefour ) o ____________________ ( per exemple , Adif o Correus ) .

c ) La forma jurídica . A efectes pràctics , és la classificació més important perquè la forma jurídica ha d ? adequar - se al tipus d ? empresa que necessiten els seus propietaris .

La tria d ? una o una altra forma jurídica dependrà de les ____________________ que necessiten els propietaris o socis per a la seva empresa . Per triar , cal tenir en compte aquests factors :

- Aportacions ____________________ de constitució . No existeixen en el cas de les empreses individuals , però solen haver - hi mínims en el cas de les societats .
- Responsabilitat legal . En general és il·limitada en les empreses individuals i ____________________ en les societats .
- Presa de decisions . No suposa un problema en les individuals . En les so­cietats , les votacions per prendre decisions es fan segons el percentatge de ____________________ . La forma més problemàtica per arribar a acords és la cooperativa , on cada cooperativista té un ____________________ , amb independència del capital que hagi aportat .
- Transmissibilitat de la propietat . La transmissió és lliure només en les societats ____________________ .
- Pagament d ? impostos . Les societats declaren els seus beneficis mitjançant l ? impost sobre societats ( IS ) , mentre que els empresaris ____________________ els declaren per mitjà de l ? impost sobre la renda de les persones ____________________ ( IRPF ) .
Els ____________________ de capital són aquells que té una empresa per desenvolupar la seva activitat . Es divideixen en :
- L ? actiu corrent , format per béns que es renoven cada poc temps ( matèries primeres o material d ? oficina ) i per aquells que estan en circulació ____________________ , com ara els diners .
- L ? actiu no corrent , format per tots els béns o equips destinats a contribuir a l ? activitat productiva de manera permanent ( màquines , mobiliari d ? oficina , etc . )

L ? equip humà són totes les ____________________ directament vinculades amb l ? empresa : propietaris , treballadors , directius , administratius , etc .

L ? organització és el conjunt de relacions d ? autoritat , de coordinació i de ____________________ de l ? empresa .

Forma part del seu entorn qualsevol factor extern que sigui capaç de condicionar l ? actuació de l ? empresa . Segons el seu grau d ? influència , podem distingir entre :
- Entorn ____________________ : és el grup de factors que afecten igual qualsevol tipus d ? empresa i , en general , poden ser culturals , econòmics , políticolegals o tecnològics .
- Entorn ____________________ : comprèn aquells factors que influeixen en el funcionament d ? una empresa en concret . Els més importants són els relacionats amb la rivalitat en el sector on competeix l ? empresa : el nombre de competidors , els proveïdors i l ? amenaça de productes substitutius .