Créer une activité
Jouer Compléter
Tenen en comú 3 característiques que permeten diferenciar - los de la matèria no viva o inert :
Estàn compostos pel mateix tipus de ____________________ : ____________________ i ____________________ .
S ? organitzen a partir ____________________ ____________________ : les ____________________
Realitzen les 3 ____________________ ____________________ : la ____________________ , la ____________________ i la ____________________ .
Tota la matèria de l ? univers està formada per unes unitats molt ____________________ : els ____________________ .
Els ____________________ s ? uneixen entre si per a formar ____________________ tipus de ____________________ .
Els ____________________ vius estan formats per ____________________ tipus de ____________________ :
- Les ____________________ ____________________ , que es troben ____________________ tant en els ____________________ ____________________ , com en la ____________________ ____________________ ____________________ . Són ____________________ ? aigua i les ____________________ ____________________ .
- Les ____________________ ____________________ o ____________________ , que són ____________________ dels ____________________ vius . Són els ____________________ , els ____________________ , les ____________________ i els ____________________ nucleics .
L ? aigua és un ____________________ ____________________ dels ésser vius , ja que un ____________________ de la ____________________ ____________________ és ____________________ .
Les ____________________ ____________________ intervenen en la ____________________ de molts ____________________ ____________________ . També exercixen una ____________________ ____________________ en els ____________________ dels éssers vius .
Els glúcids són ____________________ la funció principal dels quals és la de ____________________ ____________________ a la ____________________ .
Són ____________________ amb un contingut ____________________ ____________________ , que la cèl . lula utiliza com a ____________________ ____________________ ? energia . També proporcionen ____________________ ____________________ i formen part d ? alguns ____________________ celulars , com la ____________________ ____________________ .
Les ____________________ són ____________________ molt ____________________ en els éssers vius . Exercixen una gran ____________________ de ____________________ .
Els ____________________ ____________________ són ____________________ de ____________________ dimensions , com ____________________ ? ADN , que contenen ____________________ ____________________ per al ____________________ dels ____________________ .