Créer une activité
Jouer Compléter
Een temperatuurafname onder de oksel noemen we een ____________________ temperatuurafname .
Tegenwoordig wordt de temperatuur dikwijls via het oor gemeten aan de hand van een ____________________ ____________________ .
Bij pasgeborenen wordt de temperatuur meestal ____________________ genomen , de temperatuur ligt dan ook meestal iets ____________________ .
Een temperatuur onder 35°C noemen we ____________________ . Bij een temperatuur van meer dan ____________________ spreken we van hyperthermie .

De polsslag wordt uitgedrukt in aantal ____________________ per minuut . Aan de hand van ____________________ ter hoogte van de ____________________ kan dit eenvoudig gemeten worden .
Een hartslag van minder dan ____________________ slagen / minuut noemen we bradycardie . Een hartslag van meer dan 100 slagen / minuut heet ____________________ . Geen hartslag = ____________________ .

De ademhaling zorgt enerzijds voor de toevoer van ____________________ en anderzijds voor de afvoer van ____________________ .
Bij minder dan ____________________ ademhalingen per minuut spreken we van ____________________ . Wanneer er meer dan ____________________ ademhalingen zijn per minuut is dat ____________________ .

De bloeddruk is afhankelijk van de ____________________ bloed , de ____________________ waarmee het hart stuwt en de ____________________ van de bloedvaten .
Bloeddruk is ____________________ aan het einde van de uitdrijvingsfase = ____________________ .
Bloeddruk is ____________________ aan het einde van de rustfase = ____________________ .