Créer une activité
Jouer Compléter
ALTURA : Les ____________________ representen l'altura del so . El ____________________ és un conjunt de cinc línies i quatre espais on s'escriu la música . També hi ha les ____________________ ____________________ que són petites línies que hi ha per damunt o per sota del pentagrama per escriure notes molt ____________________ i molt ____________________ . La ____________________ és un signe que es col ? loca davant del pentagrama i que indica on s'escriuen les notes . Les ____________________ son signes que ____________________ l'altura de les notes . El ____________________ puja un semitò ; el ____________________ baixa un semitò ; el ____________________ anul ? la l'efecte del sostingut i del bemoll .

DURADA : Les ____________________ representen la durada del so . Els ____________________ no tenen so , però si durada . Hi ha tants silencis com figures . Podem fer que una figura tingui més durada utilitzant la lligadura , el puntet i el calderó . La ____________________ uneix dues figures del mateix ____________________ i suma les seves durades . El ____________________ , és un punt que es col ? loca al darrera d'una figura o silenci i li allarga la meitat de la seva durada . El ____________________ és un signe que es col ? loca a sobre d'una figura i indica que l'intèrpret pot allargar aquell so tant de temps com ____________________ . El calderó és un ____________________ amb un punt al mig .

INTENSITAT : En una partitura la intensitat es representa amb els ____________________ ____________________ . Els matisos dinàmics s'expresen amb unes paraules ____________________ com pianíssimo ( ____________________ ____________________ ) , piano ( ____________________ ) , mezzoforte ( ____________________ ____________________ ) , ____________________ ( fort ) i ____________________ ( molt fort )

TIMBRE : El ____________________ és la qualitat del so que ens permet distingir la veu o l'instrument que emet el so . En una partitura d'orquestra s'escriu el nom de ____________________ al costat de la melodia que ha de ____________________ . En una partitura de coral s'escriu el nom de la ____________________ al costat de la melodia que ha de ____________________ .