Créer une activité
Jouer Compléter
De micro - katheter wordt voornamelijk gebruikt bij ____________________ , De sonde van Salem - Sump zal toegepast worden bij ____________________ , zowel ____________________ als ____________________ . Voor maagspoelingen neem je best de ____________________ ____________________ ____________________ . De indicatie voor deze sondes is dus beperkt .
Terwijl bij andere katheters een ruimere toepassing mogelijk is .
Voor passieve maagdrainage , nuchtere maagtubage voor onderzoek van de maaginhoud , tijdelijk toedienen van sondevoeding en toedienen van medicatie kan je de ____________________ ____________________ ____________________ gebruiken .
Aangezien de microkatheter een dun lumen heeft waardoor de katheter heel ____________________ is , kan de plaatsing moeilijk verlopen . Dit heeft men opgelost door het plaatsen van een ____________________ of ____________________ .
Een ____________________ - ____________________ wordt geplaatst door middel van een gastroscopie . Als deze sonde vervangen wordt dan gebeurd dit door een ____________________ of ____________________ . Deze laatste katheter heeft als voordeel dat er ____________________ ____________________ ____________________ ____________________ ____________________ ____________________ bevestigd is . Deze laatste 2 katheters mogen door verpleegkundigen vervangen worden op voorwaarde van ____________________ ____________________ ____________________ ____________________ ____________________ , dit is immers een B2 - handelling .

Kenmerken van de katheters :
Typisch aan de katheter van Salem - Sump is het feit dat er ____________________ - ____________________ is . Terwijl er maar èèn lumen is bij de ____________________ ____________________ ____________________ , ____________________ ____________________ - ____________________ , ____________________ ____________________ - ____________________ , ____________________ ____________________ , ____________________ ____________________ en ____________________ ____________________ ____________________ ____________________ .
Typisch voor de gastrostomiekatheter en gastrostomiebutton is het feit dat ze een zijleiding hebben . De bedoeling hiervan is het ____________________ ____________________ ____________________ ____________________ ____________________ om de maagkatheter te fixeren in de maag .