Créer une activité
Jouer Compléter
Belangrijk voor iedere onderneming is te bepalen of ze in staat is om haar schulden op korte termijn terug te betalen met de middelen die op korte termijn vrijkomen . Dit kan onder meer worden gemeten door de current ratio . Deze ratio wordt berekend als de verhouding tussen de ____________________ ____________________ en het ____________________ ____________________ ____________________ ____________________ ____________________ . De ____________________ van je onderneming kan ook worden gemeten door de ____________________ ____________________ . Er wordt dan geen rekening gehouden met de ____________________ . Beide ratio's worden berekend op basis van gegevens uit de ____________________ .
De prestaties van een onderneming worden gemeten via rendabiliteitsratio's . Zo is de verhouding tussen de ____________________ ____________________ ____________________ en het ____________________ ____________________ een belangrijk gegeven voor de aandeelhouder . Er zijn drie elementen die de winstgevendheid van de activa of het ____________________ ____________________ beïnvloeden : totaal activa , de winst voor belastingen en de ____________________ ____________________ .
De solvabiliteit meet of de onderneming al haar verplichtingen kan nakomen . Deze ratio wordt berekend door de verhouding tussen het ____________________ ____________________ en het totaal vermogen .