Créer une activité
Jouer Compléter
Koning ____________________ ____________________ , de tweede koning der Belgen , regeerde over België tussen ____________________ en ____________________ . Leopold II was ervan overtuigd dat het kleine , maar alsmaar sneller industrialiserende , België nood had aan een ____________________ als ondersteuning voor de verdere industrialisatie . Andere factoren die een rol speelden waren persoonlijke geldingsdrang , de ambitie om België te verfraaien , de ____________________ macht en het ____________________ prestige van België . In opdracht van de koning heeft ____________________ Congo ontdekt . In 1885 wordt het Congolese gebied op de ____________________ ____________________ ____________________ persoonlijk aan de vorst toegekend . Vanaf dan wordt het landsgedeelte ____________________ - ____________________ genoemd .

De economische uitbuiting van de kolonie is een van de zwartste bladzijden uit de Belgische geschiedenis . Zo was de handel in ____________________ erg lucratief . De productie van ____________________ was erg winstgevend dankzij de ____________________ productiekosten . Er werd een schrikbewind gevoerd door de ____________________ ____________________ , het koloniale leger met ____________________ officieren en ____________________ soldaten .

Vanaf ____________________ zwelt de kritiek aan tegen het wrede Congobeleid . Onder druk van de internationale gemeenschap draagt de vorst Congo over aan België . Vanaf dan ( 1908 ) wordt het landsgedeelte ____________________ - ____________________ genoemd . Congo wordt pas onafhankelijk in ____________________ .