Cavitat natural a la roca en què es conserva un dels cicles pictòrics i artístics més importants de la Prehistòria. Es troba a Cantàbria.
Empieza por
B
Capacitat dels animals per a caminar sobre les dues extremitats inferiors.
Empieza por
C
Cavitat natural aprofitada com a lloc d'habitatge per moltes civilitzacions primitives i per l'home prehistòric, especialment durant el paleolític mitjà i superior.
Empieza por
D
Empieza por
E
Era l'homo fòssil més antic que podia caminar dret. Espècie d'Homo que dominava la tècnica de tallar pedres, practicava la recol·lecció i la caça. Van descobrir com dominar el foc. Utilitzaven vestits i eren capaços de comunicar-se.
Contiene la
F
Contiene la
G
Monument construït amb pedres grans.
Empieza por
H
Procés evolutiu seguit per un conjunt de formes successives de primats que partint d'un avantpassat comú de l'home i alguns pòngids encara no identificats, arriba fins a l'home actual.
Contiene la
I
família de primats que inclou l'ésser humà i les espècies fòssils emparentades que presentaven locomoció bípeda, així com els grans simis: ximpanzés, bonobos, goril·les i orangutans.
Empieza por
J
Lloc on hi ha una concentració de restes prehistòriques, arqueològiques o fòssils.
Empieza por
K
País africà on es troba el Parc Nacional de Sibiloi, conegut internacionalment pels seus fòssils.
Contiene la
L
Fase de la prehistòria que segueix el mesolític. El nom indica l'aparició d'una nova tècnica de treballar la pedra: el poliment.
Empieza por
M
Monument format per una gran pedra clavada verticalment damunt el terra. Es creu que podrien ser commemoratius o marques territorials.
Empieza por
N
Sistema de vida que practiquen algunes comunitats humanes caracteritzat per canviar de lloc d'assentament a fi d'assegurar la subsistència del grup, buscant una millora de les condicions de vida.
Contiene la
O
Empieza por
P
Primer període de la prehistòria, corresponent a la major part de l'era quaternària, dividit en inferior, mitjà i superior.
Contiene la
Q
Ciència que estudia les civilitzacions antigues a partir de les restes materials
Empieza por
R
Pintura prehistòrica, especialment la que, sobre les parets o el sostre de les coves, els humans dibuixaven o pintaven.
Empieza por
S
Sistema de vida de grups humans que fixen la seva residència en un lloc, si no per sempre, almenys durant llargues temporades.
Contiene la
T
Període històric que comprèn des de l'origen de l'espècie humana (fa més de 2 milions d'anys) fins a l'aparició de l'escriptura (abans del 5500 aC).
Empieza por
U
Contiene la
V
Béns, utensilis i vaixella que es col·locaven dins de la tomba en el moment de sepultar-hi un difunt.
Empieza por
W
Contiene la
X
Roca de gran duresa que s'usà en la prehistòria per l'elaboració d'útils de pedra com el bifaç gràcies a la seva capacitat per laminar-se.
Contiene la
Y
Contiene la
Z
Aliatge de coure i estany, sovint amb proporcions reduïdes d'altres elements.