Créer une activité
Jouer Mots Croisés
1 Metall de transició de nombre atòmic 27. Un color blau porta el seu nom. Un isòtop d'aquest element es fa servir per radioteràpia i per a esterilització de materials.
2 Metall de transició, pulverulent, d’un gris d’acer, infusible. Els seus òxids es fa servir per fabricar pintures. Un famós transatlàntic portava el seu nom. A causa de la seva poca immunogenicitat es fa servir per construir pròtesis òssies.
3 Metall blanc, dúctil, mal·leable, que cruix en corbar-lo, emprat com a recobriment per a la protecció d’altres metalls . Forma part important dels components de les bateries dels mòbils. Recentment ha estat notícia per la utilització de la seva toxicitat amb finalitats criminals.
4 Metall de color vermellós, dúctil, mal·leable, molt tenaç, molt resistent a la corrosió, i un dels millors conductors de la calor i l’electricitat
5 Metall molt important a la història de la humanitat. Va ser el primer metall generat per l'home a partir del seu òxid. Element indespensable en la sang i intervè de forma crucial en els processos de respiració. Forma part de l'acer.
6 Metall de color blanc blavós, trencadís a baixes temperatures i a temperatures superiors als 200 °C, mal·leable a temperatures intermèdies i força resistent a l’acció de l’aire i de la humitat. Forma aliatges amb el coure molt coneguts. És un oligoelement que es troba en tot el cos. El seu òxid es fa servir com a protector solar.
7 Metall de transició, gris clar, brillant, dur, trencadís i refractari, emprat com a recobriment per a la protecció del ferro i altres metalls enfront de la corrosió i com a constituent dels acers inoxidables. El seu triòxid és especialment cancerígen i el seu ús industrial es troba restringit.
2
3
1
6
7
5