Créer une activité
Jouer Compléter
La paraula ____________________ ve del ____________________ i designa un ____________________ de llaüts i qualsevol persona que fabrica i ____________________ instruments de ____________________ , sobretot els de la familia del violí . L'època més gloriosa dels lutiers van ser els segles XVII i ____________________ . L'ofici es transmetia de pares a fills , per això els millors constructors pertanyien a ____________________ concretes , com els Amati i els ____________________ .

El treball de lutier té molta relació amb ____________________ , tot i que també té una base científica , ja que els instruments musicals es construeixen amb normes concretes que tenen a veure amb les ____________________ , amb l'acústica i amb la geometría ; sense aquestes regles no es podría aconseguir el so que es busca . Per això l'evolució d'instruments és paral·lela als avenços ____________________ .

Avui dia la construcció d'instruments és un procés ____________________ , cosa que n'abarateix els costos . Però encara existeixen lutiers que segueixen treballant als seus ____________________ de manera artesana .