Créer une activité
Jouer Memory

ANUBIS és el déu de la mort i la momificació, representat amb un xacal negre. Era també encarregat de pesar les ànimes dels difunts i si havien estat justes en vida, de conduir-les al regne dels morts.

AMÓN era el déu de la ciutat de Tebes. Es va fusionar amb el déu Ra, per acabar resultant Amon-Ra

TOT és el déu de la saviesa, representat com un ibis o un babuí. És l’inventor de l’escriptura jeroglífica, de les matemàtiques i del calendari. Sovint duu a la mà els estris d'escriba: una paleta d'escriptura amb pinzells de jonc.

ISIS és la deessa de la maternitat i se li atribueixen poders màgics. Se la representa com una dona amb una corona de tron al cap, símbol de la reialesa.

OSIRIS És un déu agrari, relacionat amb la fertilitat de la Terra. El representen com un home momificat, amb la corona atef blanca (Alt Egipte) flanquejada per dues plomes d'estruç. Duu símbols reials de poder diví: el bastó corbat, el flagell i la barba postissa.

RA és el déu del Sol, creador suprem. Es distingia pel disc solar al seu cap. Ra era pare de les dues primeres divinitats, Shu i Tefnut.

HORUS era déu del cel i la guerra. El representen com un falcó amb la corona doble -pschent- (de l'Alt i el Baix Egipte). Els seus ulls són el cel i la lluna.