Créer une activité
Jouer Test
1. 
Imatge i model acceptat comunament per un grup o societat i en el que en la majoria de les ocasions, no té cap correspondència amb la realitat ni per descomptat, cap base científica.
A.
FEMINITAT
B.
ESTEREOTIP
C.
COMPORTAENT
D.
ACTITUT
2. 
Definició cultural de les formes de pensar, sentir i actuar diferenciats, que cada societat considera normals i apropiats per a dones i homes respectivament. (l)
A.
GÈNERE
B.
SEXE
C.
FEMINITAT
3. 
Conjunt d’actituds, conductes, pràctiques socials i creences destinades a justificar i promoure el sosteniment d’actituds discriminatòries contra les dones i contra els homes amb un comportament que no és adequadament "masculí". Jerarquització i subordinació dels rols familiars en favor de la major comoditat i benestar dels homes.
A.
FEMINISME
B.
MASCLISME
C.
MASCULINITAT
D.
SEXISME
4. 
Mètode educatiu que parteix del principi de la igualtat dels sexes i de la no discriminació per raó de sexe. Significa educar conjuntament a nens i nenes en la idea que hi hagi diferents mirades i visions del món, diferents experiències i aportacions fetes per dones i homes que han de conformar la cosmovisió col·lectiva i sense les quals no es pot interpretar ni conèixer el món ni la realitat
A.
MASCLISME
B.
FEMINISME
C.
IGUALTAT
D.
COEDUCACIÓ
5. 
Tot acte de violència, basat en la pertinença de la persona agredida al sexe femení, que tingui o pugui tenir com resultat un dany o sofriment físic, sexual o psicològic per a la dona, així com les amenaces de tals actes, la coacció o la privació arbitrària de la llibertat, tant si es produeixen en la vida pública com en la privada. Es tracta d'una violència que es dirigeix sobre les dones pel fet mateix de ser-ho, per ser considerades pels seus agressors freturosos dels drets mínims de llibertat, respecte i capacitat de decisió. Aquest tipus de violència s'estén també als fills i filles menors d'edat i el seu objectiu últim és la submissió de la dona.
A.
VIOLÈNCIA
B.
VIOLÈNCIA DOMÈSTICA
C.
VIOLÈNCIA DE GÈNERE
D.
MASCLISME
6. 
Diferències físiques o biològiques dels cossos (referides als òrgans genitals, diferències hormonals, etc.).
A.
SEXE
B.
GÈNERE
C.
MASCULINITAT
7. 
corrent de pensament que reivindica la igualtat d'homes i dones.
A.
HEMBRISME
B.
FEMINISME
C.
MASCLISME
D.
IGUALTAT
8. 
Forma d'organització social, política i econòmica apareguda en les societats agràries on alguns homes adults dominen a dones i nens amb la finalitat de transmetre la propietat i assegurar la filiació legítima dels fills. Les dones són confinades a l'espai privat i a la funció reproductora, mentre que els homes es reserven l'espai públic. En el seu sentit literal significa govern dels pares.
A.
MASCLISME
B.
SOCIETAT
C.
PATRIARCAT
D.
IGUALTAT
9. 
Terme que refereix a la suposició, creença o convicció que un dels dos sexes és superior a l'altre. És comunament expressat en un context de certs comportaments i estereotips tradicionals basats en el sexe, els quals resulten ser un conjunt de pràctiques discriminatòries cap als membres del col·lectiu femení.
A.
SEXISME
B.
FEMINISME
C.
MASCLISME
D.
IGUALTAT
10. 
És un neologisme que pot tenir diferents accepcions. Es pot utilitzar com a sinònim de misàndria o menyspreu envers els homes, així com per a denominar la discriminació sexual contra els homes.
A.
VIOLÈNCIA
B.
FEMINITAT
C.
FEMIISME
D.
HEMBRISME