Créer une activité
Jouer Compléter
De MZG of ____________________ ____________________ is het geheel van de minimale klinische gegevens en de minimale verpleegkundige gegevens . Deze dienen niet continu verzameld te worden . De MKG - registratie gebeurt semestrieel en de MVG - registratie gebeurt in vier steekproeven doorheen het jaar . Dit zijn de registratie - vormen in een psychiatrisch ziekenhuis . In een psychiatrische instelling , beschut wonen of een PVT ( ____________________ ____________________ ) worden de minimale psychiatrische gegevens verzameld . Deze verzameling gebeurt ____________________ .
Al deze vormen van registratie worden doorgestuurd naar de ____________________ overheidsdienst , maar zijn ook toegankelijk voor de Vlaamse overheid . Beide overheden kunnen van deze gegevens gebruik maken om hun beleid bij te sturen of aan te passen .
Er zijn ook nadelen aan dit systeem . De ____________________ last voor de ziekenhuizen en instellingen neemt maar toe . Men moet alles registreren . Daarnaast werkt het ook het systeem in de hand dat men de best gefinancierde ____________________ doorgeeft . Dit is niet alleen illegaal , maar geeft bovendien een vertekend beeld van de ____________________ van ziekten . Tenslotte neemt het de mogelijkheid af van de zorgverstrekkers om hun behandeling aan te passen aan de patiënt . Men zal een behandeling kiezen die ook financieel het best past .