Créer une activité
Jouer Relier Colonnes

/ De mare catalana i pare hindú, nasqué a Barcelona el 2 de novembre de 1918 i, per tant, es commemora el centenari del naixement d'aquest personatge. / És una de les grans figures de la filosofia contemporània catalana. / La seva filosofia està en relació amb la teologia: desenvolupà una filosofia interreligiosa i intercultural, innovadora per l'obertura respectuosa cap al diàleg amb les tradicions no occidentals. / Es diu Raimon Panikkar.

/ Va néixer el 1925 i va morir el 1993 a Palma i enguany, per tant, es commemoren els 25 anys de la mort d'aquest personatge. / Fou poeta, assagista, activista cultural, crític literari, editor i traductor. / És una figura destacada en el context dels Països Catalans, tant per la seva creació literària com per la seva implicació en activitats cíviques i culturals. / El seu nom és Josep Maria Llompart.

/ Va néixer a l'Aranyó (Segarra) l'1 d'abril de 1918 i, per tant, es commemora el centenari del naixement d'aquest personatge. / Es dedicà a l'escriptura i conreà la poesia, el teatre i la narrativa. / Dins la seva àmplia obra literària, entre els textos més coneguts hi ha "Mecanoscrit del segon origen", "Joc brut" i "Totes les bèsties de càrrega". / Es diu Manuel de Pedrolo.

/ Va morir a València el 1468 i, per tant, enguany es commemoren els 550 anys de la mort d'aquest personatge. / Es dedicà a l'escriptura. / La seva obra més coneguda és "Tirant lo Blanc". / Es diu Joanot Martorell.

/ Va néixer a Barcelona el 3 d'agost de 1918 i, per tant, enguany es commemoren els 100 anys del naixement d'aquest personatge. / Fou novel·lista, encara que també va escriure teatre i assaig, i destaca per haver denunciat la desigualtat que pateix la dona dins la lluita pels drets de les persones. / Entre les seves obres més conegudes hi ha "Un lloc entre els morts" i "Vitrines d'Amsterdam". / El seu nom és Maria Aurèlia Capmany.

/ Va néixer a la vila de Gràcia el 20 de febrer de 1868 i, per tant, enguany es commemoren els 150 anys del naixement d'aquest personatge. / Estudià enginyeria, tot i que és conegut pel treball que va desenvolupar en l'àmbit de la filologia. / Es diu que és "el seny ordenador de la llengua catalana". / El seu nom és Pompeu Fabra.