Créer une activité
Jouer Compléter
Kokoustaito

Kokoustaidolla tarkoitetaan kokouksen osanottajan kykyä menetellä kokouksessa vakiintuneiden menettelytapojen , ____________________ ja säännösten mukaisesti niin , että hänen toimintansa on kokousteknisesti ja - taktisesti tarkoituksenmukaista .

Taitava viestijä kykenee toimimaan kokouksessa sekä omien että yhteisten ____________________ suuntaisesti niin , että yhdessä toisten kanssa keskustellen ja neuvotellen saadaan aikaan demokraattisia ja yhteisesti hyväksyttyjä ____________________ .

Kokous

Kokous on sääntöihin ja vakiintuneisiin tapoihin sidottu , määrämuotoinen ____________________ - ja ____________________ , jonka tavoitteena on hoitaa yhteisiä asioita ja saada aikaan osanottajien hyväksymiä päätöksiä . Kokousten tarkoituksena on mahdollistaa kansanvallan toteutuminen . Näin ollen kokoustekniikan tunteminen on osa kokoustaitoa ja siten tärkeä osa kansalaisyhteiskunnan toteutumista . Kokoukset kuuluvat julkisoikeudellisten , yksityisoikeudellisten ja aatteellisten yhteisöjen toimintaan .

Onnistunut kokous on demokraattinen keskustelu - ja päätöksentekotilaisuus , jossa jokainen ____________________ osanottaja saa vapaasti ilmaista mielipiteensä ja jossa jokaisen ääni on mies - ja ääni - periaatteen mukaisesti samanarvoinen . ____________________ tai yhdistyksen säännöissä on määritelty yhteisesti sovittuja menettelytapoja , joilla pyritään hahmottamaan tämän vapauden rajat ja varmistamaan kokousdemokratian toteutuminen .

Viestintätilanteena kokous on yhtäältä määrämuotoinen tilanne , jossa jokaisen osanottajan tulisi tietää , miten menetellään lakien , sääntöjen ja vakiintuneiden menettelytapojen mukaisesti . Toisaalta se on aivan tavallinen interpersonaalinen vuorovaikutustilanne , jossa osallistuja saa puheenvuoron pyydettyään ja saatuaan vapaasti ilmaista kantojaan , käsityksiään ja mielipiteitään .

Yhdistysten lisäksi ____________________ järjestetään runsaasti erilaisia kokouksia . Monet osallistuvat kokouksiin esimerkiksi liike - tai kunnalliselämän edustajana . Toiset taas käyttävät vapaa - aikaansa monenlaisissa muissa kokouksissa , esimerkiksi harrastus - ja urheilujärjestöissä , tai vaikkapa asunnon omistajina .

Kokouksen luonne ja työskentelytavat saattavat vaihdella , vaikka niissä noudateltaisiinkin samoja menettelytapoja . Suuren yhdistyksen vuosikokous , jossa osanottajana on satoja jäseniä , on välttämättä melko muodollinen . Saman yhdistyksen ____________________ ____________________ , jossa osanottajia on vain muutama , voi olla työskentelytavoiltaan huomattavasti epävirallisempi .