Créer une activité
Jouer Test
1. 
Korneel zet een kapitaal van € 2000,00 vast op een termijnrekening voor één jaar. De netto-intrest bedraagt 0,2%. Na dit ene jaar beslist hij om het kapitaal en de netto-intrest op zijn spaarrekening te zetten tegen een rente van 0,01%. De getrouwheidspremie bij deze bank bedraagt 0,1%. Hoeveel intrest krijgt hij op zijn spaarrekening na één jaar?
2. 
Korneel zet een kapitaal van € 2000,00 vast op een termijnrekening voor één jaar. De netto-intrest bedraagt 0,2%. Na dit ene jaar beslist hij om het kapitaal en de netto-intrest op zijn spaarrekening te zetten tegen een rente van 0,01%. De getrouwheidspremie bij deze bank bedraagt 0,1%. Korneel laat het bedrag staan tot het volgende jaar en plaatst ook geen extra geld op deze spaarrekening. Hoeveel ontvangt hij als getrouwheidspremie?
3. 
Ann kreeg in het totaal € 350,00 voor haar verjaardag. Ze zet dit op haar spaarrekening waarop al € 1700,00 staat. De rente van een spaarrekening bij deze bank bedraagt 0,02%. De getrouwheidspremie bedraagt 0,15%. Ann laat het volledige bedrag twee jaar staan (inclusief de intresten en de getrouwheidspremie). Ze plaatst geen extra geld bij op deze spaarrekening. Hoeveel intrest kreeg Ann in jaar twee?
4. 
Ann kreeg in het totaal € 350,00 voor haar verjaardag. Ze zet dit op haar spaarrekening waarop al € 1700,00 staat. De rente van een spaarrekening bij deze bank bedraagt 0,02%. De getrouwheidspremie bedraagt 0,15%. Ann laat het volledige bedrag twee jaar staan (inclusief de intresten en de getrouwheidspremie). Hoeveel staat er op de spaarrekening van Ann na de uitbetaling van de intrest en getrouwheidspremie van jaar twee?
5. 
Kleif zette € 8460,00 vast op een termijnrekening voor één jaar. De netto-intrest bedraagt 0,22%. De intrest voor een spaarrekening bij dezelfde bank bedraagt 0,02%. De getrouwheidspremie bedraagt er 0,1%. Hoeveel meer/minder intrest kreeg Kleif voor zijn kapitaal dan dat hij het één jaar op zijn spaarrekening had gezet? (voor minder plaats je een min voor het bedrag).