Créer une activité
Jouer Compléter
Zoals gezien is de ernst van een brandwonde afhankelijk van meerdere factoren . Belangrijk is dat je als eerstehulpverlener onderscheid kan maken tussen lichte en ernstige brandwonden . Bij ____________________ brandwonden moet je immers gespecialiseerde hulp inschakelen . Lichte brandwonden daarentegen kan je ____________________ verzorgen .
Laat je bij het bepalen van de ernst van een brandwonde leiden door volgende regels :
* Hoe ____________________ de brandwonde , hoe ernstiger . Een eerstegraadsbrandwonde is dus minder erg dan een derdegraadsbrandwonde .
* Hoe groter de verbrande ____________________ , hoe ____________________ . Tweede - en derdegraadsbrandwonden die groter zijn dan een muntstuk van ____________________ euro zijn ernstig .
* Brandwonden aan de keelholte zijn zeer ernstig omdat er ____________________ is . Brandwonden aan het gezicht , oren , handen , voeten , ____________________ en geslachtsdelen worden als ernstig beschouwd omwille van het risico op ____________________ en functieverlies . Ook brandwonden die volledig om de ____________________ , romp of een lidmaat lopen zijn zeer ernstig omdat de bloedtoevoer kan belemmerd worden .
* Brandwonden veroorzaakt door ____________________ zijn ernstig . Een chemisch product blijft ____________________ zolang het niet volledig is verwijderd en veroorzaakt vaak ____________________ verwondingen . Daarom behandelen we deze brandwonden steeds als zeer ernstig . De ernst van brandwonden veroorzaakt door elektriciteit tenslotte is moeilijk in te schatten omdat een groot deel van het letsel ____________________ is ; daarom beschouwen we ze ook steeds als zeer ernstig .
* Voor kinderen jonger dan ____________________ jaar en volwassenen ouder dan 60 jaar schakel je best steeds gespecialiseerde hulp in .