Créer une activité
Jouer Compléter
Veel kinderen kregen les in een ____________________ van ____________________ of ____________________ .
Het ____________________ zag er erg saai uit . Er hingen geen ____________________ aan de muren en de leerlingen hadden geen ____________________ of boeken om in te werken .
De leerlingen schreven toen met een ____________________ op een ____________________ . Met een ____________________ kon de ____________________ terug schoongeveegd worden .
De leerkrachten waren vroeger heel ____________________ en deelden vaak erg vervelende ____________________ uit . Zo kregen leerlingen die niet mooi schreven een ____________________ met de ____________________ op hun vingers . Kinderen die stout geweest waren , moesten in de ____________________ staan met ____________________ op het hoofd !
____________________ en ____________________ zaten niet ____________________ in klas want ze volgden elk ____________________ lessen . Meisjes moesten leren ____________________ en naaien , jongens leerden een ____________________ aan .
Vandaag dragen wij ____________________ die we zelf leuk vinden . Vroeger moest iedereen ____________________ kledij dragen , dit noemt men een ____________________ . De jongens droegen een net ____________________ , de meisjes droegen een ____________________ .
Tenslotte moesten de kinderen vroeger elke ____________________ naar de ____________________ gaan . Ook tijdens belangrijke
gebeurtenissen was een ____________________ verplicht !