Créer une activité
Jouer Compléter
Die nacht , toen ze het eerste bushkind vingen , werd ik gewekt door het geluid van dichtklappende ____________________ autoportieren . Ik deed mijn ogen open . Lichten flitsten over het plafond van mijn slaapkamer . Ik ging meteen ____________________ overeind zitten en toen ____________________ zag ik mijn zus , Julia , die het kanten ____________________ gordijn voor mijn enorme ____________________ raam een eindje openhield . " Wat is er ? " zei ik .
Ze staarde gebiologeerd naar de tuin . Ze zag er fantastisch ____________________ uit . Met dat maanlicht op haar gezicht , haar donkere ____________________ haar dat los hing en over haar rug golfde , en haar witte ____________________ nachtjapon die als marmer in scherpe ____________________ vouwen naar beneden ____________________ viel .
" Julia . . . " drong ik aan .
" 't Is niets , " zei ze . " 't Is vader die thuiskomt . Ga maar weer slapen . " Ik wist dat ze stond te liegen . Wanneer mijn vader laat ____________________ weggeroepen werd , kwam hij stilletjes ____________________ terug zonder de lichten aan te steken . Ik gooide de dekens van me af en glipte mijn bed uit . Toen ik naast haar stond , keek ik naar beneden .
Er stonden drie auto's in onze tuin . Ik zag de auto van mijn vader , zwart en glimmend , ____________________ het vale ____________________ rood van de bestelwagen van de Fergusons , en vlak bij het huis de terreinwagen van brigadier Mortimer met opengeslagen ____________________ portieren . Het leek of er overal ____________________ lampen flitsten en bij dat licht kon ik een vrouw en een paar mannen onderscheiden . Een kleinere gestalte , ingepakt in een deken , werd zo ____________________ gedragen naar de deur van mijn vaders spreekkamer . Ik wist meteen ____________________ wat er gebeurd was .

Uit : De bushkinderen - Gary Cre w