Créer une activité
Jouer Mots Roulette
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Comença per  
A
Període de la història entre el naixement de l'escriptura i la caiguda de l'Imperi romà el 476,
Comença per  
B
És una federació d'estats de l'Amèrica del Sud,[1] continent del qual és el país més gran.
Comença per  
C
És el concepte que s'aplica a l'últim gran període històric, que comprèn des de la Revolució Francesa l'any 1789 i arriba fins a la nostra actualitat.
Comença per  
D
És un espai de temps de deu anys.
Comença per  
E
És la font documental habitualment usada com a font historiogràfica,
Conté  
F
És un dels cinc continents, el tercer més gran del món.
Conté  
G
Són construccions caracteritzades per l'ús d'enormes pedres escassament desbastades.
Comença per  
H
És la ciència que narra el passat de les societats humanes d'acord amb els testimonis materials, orals, escrits i visuals
Comença per  
I
Tipus de font històrica basada que estudia l'origen i formació de les imatges,
Comença per  
J
És un país insular de l'Àsia Oriental. Localitzat a l'oceà Pacífic, està situat a l'est de la República Popular de la Xina, Corea i Rússia, i s'estén des del mar d'Okhotsk al nord, al Mar de la Xina Oriental al sud.
Comença per  
K
Éstat de l'Àfrica oriental, limitat al nord pel Sudan del Sud i Etiòpia, a l'est per Somàlia i per l'oceà Índic, al sud per Tanzània i a l'oest per Uganda.
Conté  
L
És un dels cinc oceans de la Terra entre Amèrica -a l'oest- i Europa i Àfrica -a l'est. L'oceà ocupa una conca allargada, en forma de "S", estesa de nord a sud i dividida en l'Atlàntic nord i el sud pels corrents equatorials a una latitud de 8° nord
Comença per  
M
És el període intermedi de la història d'Europa enmig de l'edat antiga i l'edat moderna. Els seus inicis es marquen per dos grans esdeveniments: l'inici al segle V amb la caiguda de l'Imperi Romà, l'any 476, i el final al segle XV amb la caiguda de Constantinoble, el 1453, o bé amb l'inici de la colonització europea d'Amèrica l'any 1492.
Conté  
N
És la part del món formada pel continent australià –situat entre els oceans Índic, Antàrtic i Pacífic– i per la multitud d'illes que hi ha escampades en aquest darrer oceà
Comença per  
O
És la font documental que no està fixada en un escrit o suport, però que pot utilitzar-se per la reconstrucció de la història.
Comença per  
P
Aquestes fonts s'han creat durant el període que es vol conèixer, o creades posteriorment per un participant dels successos estudiats, com seria el cas de les memòries. Aquestes fonts reflecteixen el punt de vista de l'autor (o autors).
Conté  
Q
És una república de l'Àfrica central, l'antiga Guinea Espanyola. La capital és Malabo
Conté  
R
També anomenat el Nou Món, és un dels continents de la Terra. Limita al nord amb l'oceà Glacial Àrtic, a l'est amb l'Atlàntic i a l'oest amb el Pacífic. A l'extrem nord-oest, l'estret de Bering la separa d'Àsia.
Comença per  
S
Aquestes fontss'han elaborat a posteriori per analitzar un recopilen informació de fonts primàries, sense aportar nous coneixements, però sintetitzant i facilitant l'accés al coneixement de fonts primàries. o període.
Conté  
T
És el continent més austral de la Terra, on s'ubica el Pol Sud.
Conté  
U
És un dels continents de la Terra.
Comença per  
V
És un país del sud-est asiàtic a la Indoxina. La seva capital és Hanoi.
Comença per  
W
Nom en anglès d' un dels quatre punts cardinals. També rep el nom d'occident o ponent, ja que és a l'oest on es pon el Sol.
Comença per  
X
És un estat de l'Amèrica del Sud que ocupa una franja llarga i estreta entre la costa de l'oceà Pacífic i els Andes.
Comença per  
Y
Nom en castellà d'una república de la península d'Aràbia al sud-oest d'Àsia, i forma part de l'Orient Mitjà.
Conté  
Z
És un país de l'Àsia central que limita amb Rússia al nord, la Xina al sud-est, el Kirguizistan, l'Uzbekistan i el Turkmenistan al sud, i la mar Càspia a l'oest. És el novè país més gran en extensió del món.